WINNIPEG Be ready;)

Thursday, December 16, 2021

Social Insurance Number

Станом на грудень 2021 року є декілька опцій, щоб отримати Social Insurance Number. Всі вони описані детільно на офіційному сайті. Особисто для нас було зручніше пересидіти карантин та податись з особистим візитом в Service Canada Office (опція Apply in person).

Але за цією опцією є також кілька варіантів:

1) Прийти без апойтмента, і чекати в загальній черзі поки буде час у офіцерів Вас прийняти (ця черга дуже довга зазвичай).

2) Забронювати зустріч за допомогою eServiceCanada service request form, посилання на цю форму є також на офіційній сторніці. Після реєстрації Вам передзвонять та підтвердять слот, після чого підтвердження також буде надіслано на електронну пошту.

На візит необхідно взяти CoPR для кожного члена родини, та паспорти. Показавши email підтвердження Ви йдете у іншу, значно коротшу чергу (в нашому випадку перед нами взагалі нікого не було, але ми все ж таки чекали поки звільниться офіцер).

Опція Apply in person у нас зайняла біля 30хв з очікуванням офіцера, не рахуючи, звичайно, часу на дорогу.

В кінці Вам дадуть звичайний паірець з Вашим SIN, без підписів та печаток, як ми звикли. Але як підтвердив офіцер то є офіційний документ.